Sună ca lumea sau arăți ca un creștin? Mesaj de neprihănire prin credință

Sună ca lumea sau arăți ca un creștin? Mesaj de neprihănire prin credință

Actualizat: 21 apr


Solia celui de-al treilea înger despre neprihănirea prin credință și respingerea sa actuală


1 Arătând ca un creștin Lucrând pentru sineMulți creștini le place să sune și să arate ca creștini. Ei bine, sunt două laturi. Dar adesea partea care arată foarte creștină nu este așa, sau doar în aparență. Care sunt unele dintre motivele pentru care unii creștini doresc cu adevărat să fie văzuți ca creștini? Acesta este mesajul neprihănirii prin credință.


A face tot ceea ce sună și arată creștin ne face creștini? Nu A face lucruri și, aparent, a face tot ceea ce dorește Isus să facem nu ne face creștini. Neprihănirea prin credință ne spune că creștinismul nu este ceea ce facem, ci ceea ce suntem. Atâta timp cât suntem prinși în partea de apariție, suntem încă pierduți ca farisei.


2 Arătând ca un creștin Pentru aplauzele oamenilor


Oamenilor li se pare atât de greu să înțeleagă că nimic din ce putem face ne poate face să mergem în rai. Un alt lucru este că niciuna dintre lucrările noastre nu le facem noi înșine. Lucrările noastre vin automat odată ce petrecem timp și avem o legătură zilnică cu Isus. Aceasta este neprihănirea prin credință. Odată ce cineva continuă să creadă că ceea ce face îi face creștini, este încă pierdut.


Legătura cu Isus nu are nimic de-a face cu ceea ce facem noi. Legătura cu Isus are de-a face cu cine suntem. Lucrările sunt făcute prin credință de Isus prin noi. Lucrările lui Dumnezeu în noi nu se fac niciodată pentru ca noi să fim mântuiți sau să fim aprobati sau pentru a ne potoli știința. Neprihănirea prin credință începe aici. De ce mulți creștini încă mai cred că creștinismul lor se bazează pe ceea ce fac ei? Pentru că au crezut minciuna că există ceva bun în ei.3 Arătând ca un creștin Pentru satisfacerea de sine


Odată ce acest creștin crede și înțelege că nu este nimic bun în el. El va înceta să lucreze și să facă lucruri pentru a părea bun pentru alții și pentru propria sa conștiință. Creștinismul nu are nimic de-a face cu ceea ce faci tu. Ceea ce faci este un lucru firesc al cine ești. Aceasta este neprihănirea prin credință.


Când un creștin încă mai merge după ceea ce face pentru a măsura cât de bine o face, este încă pierdut. Pavel a spus GA 5 4 Voi sunteţi despărţiţi de Hristos, voi care încercaţi să fiţi îndreptăţiţi prin lege. Ești căzut din har. Se pare că Biblia spune că aceasta este o problemă serioasă


1 Nu numai că un astfel de creștin nu-L are pe Isus


2 Acest creștin este separat de Isus, ceea ce înseamnă că nu pot avea viața veșnică


3 Acest creştin a căzut din har, care este singurul lucru care ne mântuieşte din starea noastră căzută.


4 Arătând ca un creștin Pentru liniște sufletească


De fapt, este o condiție foarte tristă când un astfel de creștin își măsoară viața de creștin prin ceea ce face. Ei nu au înțeles că cine sunt și ceea ce fac sunt lucruri opuse. Cineva poate face întotdeauna ceea ce trebuie și poate fi foarte rău în adâncul interiorului. Cineva poate să facă fapte bune toată viața, încă pentru a fi găsit egoist mândru și nepăsător.


Neprihănirea prin credință ne spune că adevărata convertire vine de la Dumnezeu prin credință. Neprihănirea prin credință transformă inima astfel încât puterea acestei persoane de la Dumnezeu face lucrarea din interiorul ei fără ca ea să se gândească la asta. Nu trebuie să-și facă griji pentru lucrările lor, deoarece este automat.Creștinul care bazează toate lucrurile pe propria sa performanță încă mai crede că există ceva bun în el. El este pierdut și nu înțelege natura căzută a oamenilor. El va fi foarte strict și va crede că creștinismul va depinde de cât de strict este cineva în ceea ce privește detaliile și performanța exterioară.


El își liniștește astfel propria minte și, într-o zi bună, când ascultarea de detalii, performanța lui este bună, se va amăgi să creadă că a făcut bine. Când , de fapt , Dumnezeu nu a acceptat niciuna dintre așa - zisa lui performanță bună și toate lucrările lui sunt niște cârpe murdare , deoarece sunt făcute într - un spirit de judecată de sine .


5 Arătând ca un creștin Din cauza mândriei


Creștinismul autoperformant este un creștinism foarte mândru și egoist. Vrea să se simtă bine cu propriul suflet. Valoarea lor de sine ca creștin nu depinde de ceea ce a făcut Isus, ci totul depinde de ceea ce fac și fac ei. În adâncul lor, ei pot fi foarte egoiști, mândri, nepăsători, lipsiți de iubire și apatici. Arată și sună ca Satana.


Dar cunoașterea lor cu privire la ceea ce constituie un creștin nu are nimic de-a face cu asemănarea cu Isus. Totul are de-a face cu respectarea regulilor. Satana urmează regulile, de fapt, armata lui Satana este foarte organizată și ordonată. Înseamnă că Satana și armata lui sunt bune și sfinți? Nu Acum este timpul fraților și surorilor să se pocăiască de acest spirit murdar care se justifică pe sine, care este opus neprihănirii prin mesajul credinței. Cei care nu pot înțelege că Isus a murit pentru ei și continuă să creadă că lucrările lor au ceva de-a face cu mântuirea lor din efortul lor, vor fi în cele din urmă pierduți.


Ei vor nu primesc pecetea lui Dumnezeu și sunt despărțiți de Hristos fiind și slujind în biserică. Repetă după mine părinte Dumnezeu ajută-mă să înțeleg neprihănirea prin credință, ajută-mă să înțeleg că sunt pierdut și separat de tine ca legalist. Ajută-mă să înțeleg că nu este nimic bun în mine. Dă-mi zilnic haina ta a dreptății, te rog, în numele lui Isus, amin
0 views0 comments

Recent Posts

See All

Chryste nasza sprawiedliwość AG Daniels 2 Abraham jest jedyną drogą Dla niego to nie działa? Ale wierzy w Tego, który usprawiedliwia bezbożnego, jego wiara jest uważana za sprawiedliwość” Bóg jest spr