Pesen malaekat katelu babagan kabeneran kanthi iman lan ditolak saiki

Pesen malaekat katelu babagan kabeneran kanthi iman lan ditolak saiki


1 Katon kaya wong Kristen Makarya kanggo awake dhewe

Akeh wong Kristen seneng muni lan katon kaya wong Kristen. Uga ana loro sisih. Nanging asring sisih sing katon banget Kristen ora kaya, utawa mung katon. Apa alesan sawetara wong Kristen pancen pengin katon minangka wong Kristen? Iki minangka kabeneran kanthi pesen iman.



Apa nindakake kabeh sing muni lan katon Kristen ndadekake kita dadi wong Kristen? Ora Nindakake samubarang lan katon nindakake kabeh sing dikarepake Gusti Yesus ora ndadekake kita dadi wong Kristen. Kabeneran kanthi iman ngandhani yen kekristenan dudu apa sing kita lakoni nanging apa sing kita lakoni. Anggere kita kejiret ing bagean katon kita isih kesasar minangka wong Farisi.


2 Katon kaya wong Kristen Kanggo keplok wong

Koyone angel banget kanggo wong ngerti yen ora ana sing bisa nggawe kita mlebu swarga. Siji-sijine liyane yaiku ora ana karya sing ditindakake dhewe. Karya kita teka kanthi otomatis yen kita nglampahi wektu lan duwe sambungan saben dina karo Gusti Yesus. Iki kabeneran kanthi iman. Yen ana wong sing terus mikir yen apa sing ditindakake nggawe dheweke dadi wong Kristen, dheweke isih ilang.


Sambungan karo Gusti Yesus ora ana hubungane karo apa sing kita lakoni. Sesambungan karo Gusti Yesus kabeh ana hubungane karo sapa kita. Tumindak kasebut ditindakake kanthi iman dening Gusti Yesus liwat kita. Panggawéné Gusti Allah ana ing awaké déwé ora tau ditindakké supaya awaké déwé bisa dislametké utawa ditresnani utawa dirampungké cinscience kita. Kabeneran kanthi iman diwiwiti ing kene. Kenging menapa kathah tiyang Kristen ingkang taksih nganggep bilih kekristenan menika sedaya adhedhasar tumindakipun. Amarga padha pracaya marang goroh yen ana apa-apa sing apik ing dheweke.



3 Katon kaya wong Kristen Kanggo kepuasan awake dhewe

Sawise wong Kristen iki percaya lan ora ngerti manawa ora ana sing apik ing dheweke. Dheweke bakal mandheg nyambut gawe lan tumindak supaya katon apik kanggo wong liya lan kanggo nurani dhewe. Kekristenan ora ana hubungane karo apa sing sampeyan lakoni. Apa sing sampeyan lakoni minangka tumindak alami babagan sapa sampeyan. Iki kabeneran kanthi iman.


Nalika wong Kristen isih nindakake apa sing ditindakake kanggo ngukur kabecikan sing ditindakake, dheweke isih ilang. Paulus ngandika GA 5 4 Kowé padha pisah karo Kristus, kowé sing padha nyoba kabeneraké déning hukum. Sampeyan tiba saka sih-rahmat. Katon kaya Kitab Suci ngandika iki prakara serius

1 Ora mung wong Kristen sing ora nduwé Yésus


2 Wong Kristen iki pisah karo Yésus, tegesé ora bisa urip saklawasé

3 Wong Kristen iki tiba saka sih-rahmat, sing mung siji-sijine sing nylametake kita saka kahanan sing tiba.


4 Katon kaya wong Kristen Kanggo ayem tentrem

Nyatane, kahanan sing sedhih banget nalika wong Kristen ngukur urip Kristen kanthi apa sing ditindakake. Dheweke ora ngerti sapa dheweke lan apa sing ditindakake yaiku kontras. Sapa wae bisa nindakake perkara sing bener lan dadi ala banget ing njero. Ana wong sing bisa nindakake tumindak apik sajrone uripe, nanging ora bisa sombong lan ora peduli.



Kabeneran byfait ngandhani yen konversi sejati saka Gusti Allah liwat iman. Kabeneran kanthi iman ngowahi ati supaya kekuwatan saka Gusti Allah nindakake pakaryan ing njero dheweke tanpa dipikirake. Dheweke ora perlu kuwatir babagan karyane amarga iku otomatis.


Wong Kristen sing dhasar kabeh perkara saka kinerja dhewe isih percaya ana sing apik ing dheweke. Dheweke ilang lan ora ngerti sifate manungsa sing tiba. Dheweke bakal tegas banget lan bakal mikir yen kekristenan bakal gumantung kepiye carane ketat wong babagan rincian lan kinerja njaba.


Mangkono dheweke apeases pikirane dhewe lan ing dina sing apik nalika mituhu marang rincian kinerja apik, dheweke bakal ngapusi awake dhewe menyang mikir yen dheweke nindakake kabecikan. Nalika nyatane Gusti Allah ora nganggep apa wae sing diarani kinerja sing apik lan kabeh pakaryane minangka gombal reged amarga ditindakake kanthi semangat sing nganggep awake dhewe.



5 Katon kaya wong Kristen Amarga gumunggung

Kekristenan kinerja dhewe minangka kekristenan sing bangga lan egois. Dheweke pengin awake dhewe rumangsa kepenak karo jiwane dhewe. Ajining dhiri minangka wong Kristen ora gumantung marang apa sing ditindakake Yesus nanging kabeh gumantung apa sing ditindakake lan ditindakake. Ing jero batin, dheweke bisa dadi egois, bangga, ora peduli, ora tresna lan apatis. Katon lan muni kaya Iblis.


Nanging kawruh bab apa sing dadi wong Kristen ora ana hubungane karo Yesus. Iku kabeh ana hubungane karo aturan ing ngisor iki. Sétan ngetutake aturan, nyatané tentara Sétan diatur lan teratur. Apa tegesé Sétan lan tentarané apik lan suci? Ora Saiki wis wayahe para sedulur mratobat saka roh sing mbenerake awak sing kotor iki sing bertentangan karo kabeneran kanthi pesen iman. Wong-wong sing ora ngerti nèk Gusti Yésus séda kanggo wong-wong kuwi lan terus percaya nèk penggawéné kuwi ana hubungané karo kawilujengan saka usahané dhéwé, akhiré bakal ilang .


Dheweke ora bakal nampa segel saka Gusti Allah lan dipisahake saka Kristus lan ngladeni ing pasamuwan. kanggo ngerti kabeneran kanthi iman, tulungi aku ngerti yen aku kalah lan pisah karo sampeyan minangka legalis. Tulung aku ngerti yen aku ora ana sing apik. Muga-muga aku saben dina jubah kabeneran ing asmane Yesus amin