Låter som världen eller ser ut som en kristen? Budskap om rättfärdighet genom tro

Låter som världen eller ser ut som en kristen? Budskap om rättfärdighet genom tro

Uppdaterad: 21 april


Den tredje ängelns budskap om rättfärdighet genom tro och dess nuvarande förkastande


1 Ser ut som en kristen Arbetar för sig självMånga kristna älskar att låta och se ut som kristna. Det finns väl två sidor. Men ofta är den sida som ser väldigt kristen inte ut, eller bara till synes. Vad är några av anledningarna till att vissa kristna verkligen vill ses som kristna? Detta är budskapet om rättfärdighet genom tro.


Gör allt som låter och ser kristet ut oss till kristna? Nej Att göra saker och till synes göra allt som Jesus vill att vi ska göra gör oss inte till kristna. Rättfärdighet genom tro säger oss att kristendomen inte är vad vi gör utan vad vi är. Så länge vi är fångade i utseendet är vi fortfarande vilse som fariséerna.


2 Ser ut som en kristen För folks applåder


Det verkar så svårt för människor att förstå att ingenting vi kan göra kan få oss att gå till himlen. En annan sak är att inget av våra arbeten vi gör själva. Våra verk kommer automatiskt när vi tillbringar tid och har en daglig kontakt med Jesus. Detta är rättfärdighet genom tro. När någon väl fortsätter att tro att det de gör gör dem till kristna är de fortfarande vilse.


Förbindelse med Jesus har ingenting att göra med vad vi gör. Anknytning till Jesus har allt att göra med vilka vi är. Verken utförs i tro av Jesus genom oss. Guds gärningar i oss görs aldrig för att vi ska bli frälsta eller godkända eller för att vår cinvetenskap ska blidkad. Rättfärdighet genom tro börjar här. Varför tror många kristna fortfarande att deras kristendom är baserad på vad de gör. För att de har trott på lögnen att det finns något gott i dem.


3 Ser ut som en kristen För självtillfredsställelseEn gång tror och förstår den här kristna att det inte finns något gott i honom. Han kommer att sluta arbeta och göra saker för att se bra ut för andra och för sitt eget samvete. Kristendomen har ingenting att göra med vad du gör. Det du gör är ett naturligt arbete med vem du är. Detta är rättfärdighet genom tro.


När en kristen fortfarande går efter vad de gör för att mäta hur bra de gör är de fortfarande vilse. Paulus sade GA 5 4 Du är avskild från Kristus, du som försöker bli rättfärdiggjord genom lag. Du har fallit från nåden. Det verkar som om Bibeln säger att detta är en allvarlig sak


1 Inte bara en sådan kristen har inte Jesus


2 Den här kristna är skild från Jesus, det betyder att de inte kan få evigt liv


3 Denna kristna har fallit ur nåden, vilket är det enda som räddar oss från vår fallna tillstånd.


4 Ser ut som en kristen För sinnesfrid


Faktum är att det är ett väldigt sorgligt tillstånd när en sådan kristen mäter sitt kristna liv efter vad de gör. De har inte förstått att vilka de är och vad de gör är motsatta saker. Någon kan alltid göra rätt och vara väldigt ond innerst inne. Någon kan göra goda gärningar hela sitt liv och ändå bli egoistisk stolt och likgiltig.


Rättfärdighet av tro säger oss att sann omvändelse kommer från Gud genom tro. Rättfärdighet genom tro förvandlar hjärtat så att denna persons kraft från Gud gör arbetet inom dem utan att de tänker på det. De behöver inte oroa sig för sina verk eftersom det är automatiskt.Den kristna som baserar allt från sin egen prestation tror fortfarande att det finns något gott i honom. Han är vilse och förstår inte människans fallna natur. Han kommer att vara väldigt strikt och kommer att tro att kristendomen kommer att bero på hur strikt någon är när det gäller detaljer och yttre prestationer.


Han lugnar alltså sitt eget sinne och på en bra dag när hans lydnad till detaljernas prestanda är bra kommer han att lura sig själv att tro att han gjorde bra ifrån sig. När Gud faktiskt inte uppskattade något av hans så kallade goda prestationer och alla hans verk är smutsiga trasor eftersom de är gjorda i en självdömande anda.


5 Ser ut som en kristen på grund av stolthetSjälvuppförandekristendomen är en mycket stolt och självisk kristendom. Den vill att man själv ska må bra med sin egen själ. Deras självvärde som kristen beror inte på vad Jesus gjorde utan allt beror på vad de gör och presterar. Innerst inne kan de vara väldigt själviska, stolta, likgiltiga, kärlekslösa och apatiska. Ser ut och låter som Satan.


Men deras kunskap om vad som är en kristen har ingenting att göra med att likna Jesus. Det har allt att göra med att följa reglerna. Satan följer regler, i själva verket är Satans armé väldigt organiserad och ordningsam. Betyder det att Satan och hans armé är goda och heliga? Nej Nu är det dags för bröder och systrar att omvända sig från denna smutsiga självrättfärdigande ande som är motsatsen till rättfärdighet genom trosbudskap. De som inte kan förstå att Jesus dog för dem och fortsätter att tro att deras gärningar har något att göra med deras frälsning från deras egen ansträngning kommer till slut att gå förlorade.


De kommer inte ta emot Guds sigill och är separerade från Kristus som är och tjänar i kyrkan. Upprepa efter mig far Gud hjälp mig att förstå rättfärdighet genom tro, hjälp mig att förstå att jag är förlorad och skild från dig som en legalist. Hjälp mig förstå att det inte finns något gott i mig. Ge mig dagligen din rättfärdighets mantel snälla i Jesu namn amen
0 views0 comments

Recent Posts

See All

Kristus vår rättfärdighet AG Daniells 2 Abraham är det enda sättet För honom som inte fungerar? Men tror på Honom som rättfärdiggör de ogudaktiga, hans tro räknas som rättfärdighet Gud är rättfärdig i