5 skäl till varför sex ur äktenskapet inte är en synd

5 skäl till varför sex ur äktenskapet inte är en synd


Jag vet att detta låter galet men jag har pratat med pastorer och många kristna om otukt i Bibeln, och ingen har kunnat ge mig sunda bibelverser för att bevisa annat Sex ur äktenskap är inte en synd. Ordet otukt i bibeln betyder aldrig sex ur äktenskap. Om ingen kan begära före äktenskapet, då är alla kristna skyldiga som de alla eftertraktade innan de gifte sig. 5 skäl till varför otukt synd det inte är


Varför sex ut äktenskap inte är en si 1

1 Utukt i Bibeln begär

2 Utukt i Bibeln Pornea

3 Utukt i Bibeln Gamla och nya testamentet

4 Utukt i Bibelns bibelverser

5 Utukt i Bibeln före och efter Jesu kors

1 Utukt i Bibeln begär

Det står i Matthieu kapitel fem

Att den som ser på en kvinna för att begära henne redan har begått otukt i sitt hjärta. Om vi ​​tar denna vers i sitt sammanhang ser vi att Jesus talar om gifta människor som Jesus säger. Du har hört att du inte ska begå äktenskapsbrott. Detta avser alltså inte ensamstående.


Utukt i Bibeln är inte en son, som du har längtat efter din man eller hustru innan du gifte dig? Ja Har du bestämt dig i ditt hjärta innan du gifte dig, ja jag vill ha honom, ja jag vill ha henne? Ja Så om denna tolkning var sann skulle det betyda det


1 Jesus får medvetet varje kristen att synda

2 Att alla kristna som någonsin gift sig gör sig skyldiga till att ha begärt någon innan de gifte sig

Utukt synd mot kroppen, som vi kommer att se senare, betyder otukt aldrig sex ur äktenskapet. Utukt synd, nej det är inte som att läsa allt detta inlägg du borde förstå.
Ordet åtrå kan vara bra eller dåligt, att begära någons gods fru djur, bilar är en fruktansvärd synd.

Men Bibeln säger att vi kan begära bra saker som

1 Att vara biskop

2 Änglar begär att se in i korsets saker


Kan vi åtrå något som inte tillhör någon? Nej

Ett äppelträd i en trädgård du hoppar i ett ta ett äpple Hade du eftertraktat? Ja

Samma äppelträd i berget tillhör inte någon du tar ett äpple. Hade du eftertraktat? Nej varför? För att äppelträdet inte tillhör någon


En person kan bara begära någon sexuellt när de tillhör någon. Eftersom det som är ont med äktenskapsbrott inte är den sexuella handlingen eftersom den sexuella handlingen skapades av Gud. Det som är ont är att begära eller vilja ha något eller någon som redan tillhör någon annan.


2 Utukt i Bibeln Pornea

Pornea är det grekiska ordet för otukt i bibeln. Pornea betyder aldrig sex ur äktenskap. Bibeln skrevs på engelska 1611 Vilken betydelse använde författarna då för otukt? Använde de betydelsen 1611 eller använde de betydelsen 2021? De använde 1611 betydelsen.

PORNEA på grekiska betyder


1 andligt äktenskapsbrott

2 Avgudadyrkan

3 Alla sexuella synder som finns i leveticus kapitel 15 TILL 18

Vi ser i dessa kapitel att alla sexuella synder nämns. Den nämner homosexualitet, bestialitet, incest. En vers säger Du ska inte ta en kvinna med hennes syster. Intressant

Om det var en son att ha sex med en slumpmässig kvinna, varför skulle Gud lägga den versen där?

Skulle det inte säga


Det är en son att ha sex med en slumpmässig kvinna och om man har sex med hennes syster är det värre. Men varför säger bibeln att du inte ska ha sex med en kvinna och hennes syster? Eftersom otukt synd det inte är en synd. Utukt är ett naturligt behov hos människor.


Det finns naturliga behov och onaturliga

Så stål lögn döda dessa är inte naturliga behov som Gud lägger in i oss, de strider mot naturen

Att vilja äta och ha sex är naturliga behov och önskningar som Gud har inom oss

Så om du vill avstå från dessa naturliga behov, försök allt du kan och du kommer alltid att vilja ha sex tills den dagen du dör.


3 Utukt i Bibeln Gamla och nya testamentet

Paulus säger i det nya testamentet Det är bättre att gifta sig än att bränna. Om det var synd att ha otukt i bibeln utanför äktenskapet, vad skulle Paulus ha sagt?

Paul skulle ha sagt


Bränn aldrig och en kristen ska alltid gifta sig

Vad betyder att bränna.?

Att bränna betyder att man verkligen vill ha sex

Att ha sex ofta med flera partners

Inte kunnat avstå från att ha sex regelbundet


Betydelsen av otukt i Bibeln är alltid i sammanhanget med de sexuella synder som nämns i leveticus kapitel 15 TILL 18. Den nämner aldrig otuktssynd eller otukt som synd. Var det ok att ha en otrolig sexorgie fem minuter före korset, och fem minuter efter korset blir det väldigt ont? Det är en galen tro men många kristna tror det.


Salomo hade sju hundra hustrur och tre hundra bihustrur. Samma sak med många på hans tid. Så det var ok för honom att ha mycket sex och inte för oss idag? Vad är det för tro? Kommer Gud att döma Salomo och människor i gamla testamentet annorlunda än människor idag?


Är du en gammal testamente där borta? Har du haft mycket sex? Gå in i min glädje

Är du här borta, du är ett nytt testamente?


Har du haft mycket sex? Gå in i min glädje

Är du här borta, du är ett nytt testamente?

Har du haft mycket sex? Gå in i min glädje

Är du här borta, du är ett nytt testamente? Har du lite sex? Du går in i helvetets lågor Gud är inte partiell Gud kan inte döma människor annorlunda. Synden förändras aldrig, synden är alltid densamma.


otukt i Bibeln är inte en synd det finns många argument för denna ståndpunkt.

otukt synd mot kroppen eftersom otukt var sex med prostituerade i Korinth där de kristna skulle gå till fornix, en fonix är en båge.


I bågen skulle de begära tjänster till satan och därmed begå otukt. Detta är den verkliga innebörden av otukt. Kristna som går till fornixbågen och har sex med prostituerade för att be Satan om tjänster. Det är därför otukt är en synd mot kroppen eftersom du det är satanisk dyrkan.

otukt synd det kan väl inte vara eftersom det är ett naturligt behov för varje människa.


4 Utukt i Bibelns bibelverser

Sa Paul att mesen är bra för män att inte röra en kvinna 1 CO 7 ? Ja vad är sammanhanget? Sammanhanget var att det var en enorm förföljelse i Korint. I slutet av kapitlet säger Paulus att jag säger er dessa saker på grund av den nuvarande förföljelsen. Varför behövde män inte röra kvinnor? För det var otrolig förföljelse och det var inte en tid för uppvaktning och kärlek.


Utukt i Bibeln är alla sexuella synder utom sex utanför äktenskapet. Det skulle motsäga Paulus som senare sa två kapitel efter det. Har jag inte rätt att leda om en syster som Kefas?

Faktum är att Paulus i detta kapitel 1 CO 9 sa
1 CO 9 11 Om vi ​​har sått åt er andliga ting, är det en stor sak om vi skördar era köttsliga ting?

Vad betyder ordet köttslig? Saker som hör till kroppen.

Paul och vi kommer att få ett annat inlägg helt om detta ämne i mer detalj. Ordet kött betyder sexuella saker. Paulus säger att han ledde om systrar från olika kyrkor på missionsresor bara för att ha sex med dem. Och korintierna klagade över detta.


Jude talar om Salomos otukt, detta är homosexualitet

Fly otukt ja vi måste fly äktenskapsbrott homosexualitet lesbianism incest

Faktum är att vi kommer att se i ett annat inlägg om Gud ger mig tid att skriva det att det inte kunde vara synd att ha flera fruar eftersom Moses hade en fru från Midjan och en hustru från Kush. Men Gud använde honom för att skriva Du ska inte begå äktenskapsbrott


Ja otukt i Bibeln är inte en synd, otukt synd mot kroppen eftersom pornea eller otukt var andlig avgudadyrkan med skökor i Korintbågar en båge är en otukt

otukt synd inte det kan inte vara som Gud inte kan göra en naturlig önskan att vara synd


5 Utukt i Bibeln före och efter Jesu kors

Före korset kunde män och många goda män ta så många fruar som de ville. Även de bästa männen i Bibeln som Abraham, David, Salomo, Jakob, Essau, Elkana,

Ändå står det i Hebreerbrevet elva att Salomo och Simson inte bara är goda män utan trons hjältar. Otrolig ,


Dessa män idag om de bor i en vanlig kyrka skulle de kunna bli utslängda, men Gud säger att de är trons hjältar. Gud blinkade åt den frågan Kan Gud blinka åt synden? Nej

Så sex ur äktenskap var inte en synd. Det var inte det bästa att göra för att det inte var synd. Men när dessa män gick efter hedniska kvinnor, det var då Gud blev arg. Salomos synd var att inte ha många fruar, Salomos synd var att vara med hedniska djävulsdyrkare.


Vi bevisade att otukt i Bibeln definitivt inte är en synd

otukt synd mot kroppen är när Corinthians gick i fornix valven för att dyrka satan med prostituerade, att otukt synd är en falsk tro från kristna kyrkor som måste tas bort.


Om du har sett värde i det här inlägget och detta har gett dig frihet att mer lyckligt och med mer nöje varför inte prenumerera och gilla vår youtube-kanal och hemsida?

Jesus älskar dig är du i Jesus? Vill du komma till himlen? Upprepa efter mig Fader Gud förlåt mina synder hjälp mig att älska med dig och ta mig till himlen i Jesu namn amen

0 views0 comments

Recent Posts

See All