5 moduri de a nu fi legalist

Updated: May 27

5 moduri de a nu fi legalist


Știai că dacă ești legalist ești separat de Hristos? Iată ce le-a spus Pavel Galateni. Unii încercau să fie mântuiți prin lege și Pavel a spus că ei predică o Evanghelie falsă, că au fost despărțiți de Isus.


Știai că dacă ești legalist ești mândru și crezi că sunt lucruri bune în tine? Acestea sunt minciuni care trebuie înlăturate, deveniți un adevărat creștin Aflați cele 5 moduri de a nu fi legalistPilda fariseului și vameșului ilustrează bine acest punct. Pavel a fost fariseu, el se numea, dar Pavel a fost exemplul suprem de non-legalist. Pilda fariseului și a vameșului Vedem că fariseul crede că este bun, vameșul știe că este o persoană rea De ce parte ești?


Pilda fariseului și a vameșului

Luca 18 9 Unora care erau încrezători în propria lor neprihănire și priveau cu dispreț pe toți ceilalți, Isus le-a spus această pildă: 10 „Doi bărbați s-au suit la templu să se roage, unul fariseu și altul vameș. 11 Fariseul a stat deoparte și s-a rugat: „Doamne, îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni — tâlhari, răufăcători, adulteri — și nici ca acest vameș. 12 Postesc de două ori pe săptămână și dau o zecime din tot ce primesc.”


13 „Dar vameșul a stat la distanță. Nici măcar n-a vrut să ridice privirea la cer, ci și-a bătut pieptul și a zis: „Doamne, miluiește-mă pe mine, păcătosul.”14 „Vă spun că acest om, mai degrabă decât celălalt, a plecat acasă îndreptățit înaintea lui Dumnezeu. Căci toți cei care se înalță vor fi smeriți, iar cei care se smeresc vor fi înălțați.”


1 Acceptă că nu ești bun

Singurul mod prin care te poți curăța de legalism este să recunoști că nu ești bun și că numai Dumnezeu este bun. Dacă nu faci asta, nu există nicio speranță pentru tine. Dacă puneți întrebarea unei sute de persoane de pe stradă


Ești o persoană bună

Câți vor spune că sunt o persoană bună? Aproape toti

Arată că legalismul este aproape peste tot în societate. Unele țări sunt mai legaliste decât altele.


Fariseul și vameșul arată că poți fi creștin și o persoană rea. Numele de creștin nu înseamnă nimic. Biblia spune că nu există niciun bun, nici măcar unul, toți s-au rătăcit, nu există nimeni care să-L caute pe Dumnezeu


Biblia spune, de asemenea, că dacă nu suntem legați de rădăcină, ramura nu are viață spirituală în ea. Biblia spune că toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Să acceptăm faptul că nu există o persoană bună pe pământ, nici măcar unaToate faptele noastre bune sunt ca niște cârpe murdare. Puteți face tot posibilul și fără Dumnezeu este încă rău, deoarece intențiile sunt rele, egoiste, corupte. Când Isus a fost luat, toți apostolii au fugit. Noi suntem doar oameni, suntem praf, suntem lut, oamenii nu sunt Dumnezeu. Nu a existat niciodată o ființă umană bună de la crearea lumii.


Unii oameni sunt mai puțin răi decât alții, dar sunt totuși răi, deoarece în interiorul ființelor umane nu există nimic bun. Pavel a spus că știu că în mine, ceea ce este în trupul meu, nu locuiește nimic bun. Când vreau să fac binele, răul este prezent în mine.


Dacă Pavel cel mai bun creștin care a trăit poate spune că cu atât mai mult tu și cu mine suntem răi? Pavel a fost un fariseu, da, dar Dumnezeu l-a schimbat pe Pavel pentru a-și da seama de păcătoșenia lui și pentru a primi neprihănirea lui Isus. Pavel a ucis creștini și în legalismul său a crezut că face o faptă bună.


Pilda fariseului și a colectorului de taxe arată că unii creștini recunosc că sunt răi și pot primi neprihănirea lui Isus prin credință. Dacă nu-i ceri lui Isus dreptatea în fiecare zi, vei eșua.


2 Acceptă că ești un păcătos

Ai păcătuit vreodată? Atunci nu ești o persoană bună. Unele biserici învață că faptele tale bune elimină faptele rele. Nici Adam și Eva nu au păcătuit timp și au murit. La fel pentru tine și pentru mine pentru un singur păcat, doar tu și cu mine merităm să murim.

Plata păcatului este moartea


Păcatul este încălcarea legii. Nu legea umană păcatul este încălcarea Legii lui Dumnezeu. Trebuie să ținem și legile omenești pentru că Dumnezeu a spus așa. Suntem păcătoși și toți oamenii au păcătuit, este interesant de știut că Isus nu a păcătuit niciodată când a fost pe pământ. Acesta este motivul pentru care Isus ar putea plăti prețul nostru pe cruce.Fariseul și vameșul arată că fariseul își bate sânul spunând Doamne, eu sunt o persoană dumnezeu, fac asta și asta. Este interesant de văzut că legaliștii cred că, făcând ceva, primesc dreptate. Aceasta arată inima lor răutăcioasă în timp ce încearcă să cumpere favoarea lui Dumnezeu, ei încearcă să primească neprihănirea făcând .


Așadar, arată că legaliștii și fariseii nu sunt buni, deoarece a fi bun ar fi ceva ce suntem și dacă am fi buni nu ar fi nevoie să facem lucruri pentru a ne pretinde bunătatea. Bunătatea noastră ar fi deja în noi. Doar spunând că fac asta, sunt o persoană bună, demonstrează că legaliștii sunt răi.


Pavel a fost un fariseu da, dar în Galateni Pavel a spus asta

Că nimeni nu este îndreptăţit prin lege înaintea lui Dumnezeu este evident. Aici vedem că oamenii pot fi văzuţi ca oameni buni în faţa oamenilor. Dar ce contează pentru a fi acceptat de Dumnezeu sau acceptat de oameni? Iacov 4 4 Nu ştiţi că prietenia cu lumea este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Acceptă că ești un păcătos3 Acceptă că numai Isus este bun

Când tinerii bogați au venit la Isus, el a spus oameni buni a spus Isus

Nimeni nu este bun decât Dumnezeu


Vedem aici un alt legalist pe care Isus încearcă să-l facă să vadă că încerca să dobândească mântuirea prin fapte. Biblia este clară numai Dumnezeu este bun, când oamenii fac fapte bune prin puterea lui Dumnezeu, atunci oamenii erau doar un canal. Dumnezeu a făcut lucrarea. Bărbații sunt doar un canal pentru bine sau pentru rău


Apocalipsa 19 spune că Isus este

Adevărat și drept și în dreptate el judecă și face război

Iisus i-a spus fariseului Cine mă poate convinge de păcat. Cu toate acestea, în ochii lumii, Isus a fost rău, așa cum fariseii spuneau că are un diavol. Ea arată cât de coruptă și greșită este judecata oamenilor.4 Acceptați că numai Isus are dreptate

Vestea bună este că Isus are soluția. Isus vrea ca tu să vezi că nu ești bun și că nu vei fi niciodată și numai în Isus este o putere numită dreptate prin credință care te poate ajuta să ai neprihănirea Lui.


Nu va însemna că nu vei mai păcătui niciodată, dar te ridici după o cădere și mergi din nou, totuși nu umblăm în propria noastră putere, ci în puterea și dreptatea lui Dumnezeu. Cu toate acestea, este posibil să nu mai păcătuiți niciodată.


Fariseul și colectorul de taxe arată câți oameni pretind că sunt religioși și răi, egoiști, mândri și orbi la propria lor condiție spirituală. În diferite țări vedem același lucru, religioșii și ateii din întreaga lume cred că sunt buni.


Ei nu realizează că numai Dumnezeu are soluția neprihănirii prin credință care dă putere de a face și de a fi bun.


Dacă Pavel era un fariseu înainte de întâlnirea lui oarbă, da, vedem că Dumnezeu l-a orb pe Pavel, așa cum legaliștii se văd buni în propriii lor ochi. Vedem că Dumnezeu vede lucrurile cu totul altfel decât văd oamenii.


Pilda fariseului și a vameșului arată că principiile omenești și neprihănirea sunt fără valoare pentru a schimba inima. Dogmele umane nu au valoare pentru a face pe cineva bun. Edictele umane sunt neputincioși să-și schimbe cetățenii în ființe umane bune, oneste și amabile


5 Acceptă că, dacă nu faci asta, nu poți merge în rai

Acesta este un subiect atât de serios, deoarece mulți oameni religioși cred că, acceptând pe Isus, vor merge automat în rai. Nu este adevarat


Iisus le-a spus fecioarelor nesăbuite

Nu știu de unde vă depărtați de Mine, cei care lucrați fărădelegea

Este același Iisus iubitor care a luat copiii în brațe și care spune celor cincizeci la sută din creștinism Pleacă? Da Cele cinci fecioare reprezintă jumătate din tot creștinismul.


Mulți vor veni în numele meu spunând că am făcut-o

A profețit

Alungă dracii

Multe lucrări minunate


Este posibil ca acest cincizeci la sută din creștinism cu cifrele de astăzi să fie de aproximativ un miliard de persoane. Îi ajutau pe cei săraci, mergeau la biserică în fiecare săptămână, îi hrăneau pe cei flămând. Cu toate acestea, Isus le va spune că nu aveți haina de plivit; acele lucrări pe care credeai că le-ai făcut singur și pentru a primi slava oamenilor.


Isus a spus cum vă puteți crede pe voi, care primiți onoare unii de la alții și nu căutați slava care vine doar de la Dumnezeu. Iisus a mai spus

Nu cel care se laudă pe sine este primit, ci cel pe care Domnul îl laudă.


Bărbații au intrat la nuntă având propria lui neprihănire și propriile sale fapte. Era sigur că ar putea intra deoarece era creștin și nu făcea niciodată prea mult rău. Dar el a avut propria sa neprihănire și l-a jefuit pe Dumnezeu de gloria Lui și s-a crezut că este Dumnezeu, așa cum toți oamenii care sunt legaliști se consideră a fi Dumnezeu.


Dacă nu ceri dreptatea lui Isus, o vei avea pe a ta, nu poți avea naștere în același timp. Lucrări corupte pământești ale sfințeniei și neprihănirii perfecte a lui Dumnezeu. Pe care o vei alege. Ați ales această zi pe care o veți avea

faptele tale defecte umane sau neprihănirea perfectă a lui Isus?


Repetă după mine Tată Doamne, mă văd un păcătos acum, te rog să mă ierți

Te rog pune-ți dreptatea asupra mea și ajută-mă să merg cu tine până când Isus va veni în numele lui Isus amin
1 view0 comments

Recent Posts

See All