5 τρόποι για να μην είσαι νομικός

Updated: May 27

5 τρόποι για να μην είσαι νομικός


Γνωρίζατε ότι αν είστε νομικός, έχετε χωρίσει από τον Χριστό; Αυτό είπε ο Παύλος στους Γαλάτες. Μερικοί προσπαθούσαν να σωθούν από το νόμο και ο Παύλος είπε ότι κηρύττουν ένα ψεύτικο ευαγγέλιο, ότι χωρίστηκαν από τον Ιησού.


Το ήξερες ότι αν είσαι νομικός είσαι περήφανος και πιστεύεις ότι υπάρχουν καλά πράγματα μέσα σου; Αυτά είναι ψέματα που πρέπει να αφαιρεθούν για να γίνεις αληθινός χριστιανός Μάθετε τους 5 τρόπους για να μην είσαι νομικόςΗ παραβολή του φαρισαίου και του φοροεισπράκτορα απεικονίζει αυτό το σημείο καλά. Η παραβολή του φαρισαίου και του φοροεισπράκτορα Βλέπουμε ότι ο φαρισαίος πιστεύει ότι είναι καλός, ο φοροεισπράκτορας ξέρει ότι είναι κακός άνθρωπος Από ποια πλευρά είσαι;


Η Παραβολή του Φαρισαίου και του Τελώνη

Λουκάς 18 9 Σε κάποιους που ήταν πεπεισμένοι για τη δικαιοσύνη τους και κοίταζαν όλους τους άλλους, ο Ιησούς είπε αυτή την παραβολή: 10 «Δύο άνδρες ανέβηκαν στο ναό για να προσευχηθούν, ο ένας Φαρισαίος και ο άλλος φοροεισπράκτορας. 11 Ο Φαρισαίος στάθηκε μόνος του και προσευχήθηκε: «Θεέ, σε ευχαριστώ που δεν είμαι σαν τους άλλους ανθρώπους—ληστές, κακοποιούς, μοιχούς—ή ακόμα και σαν αυτόν τον φοροεισπράκτορα». 12 Νηστεύω δύο φορές την εβδομάδα και δίνω το ένα δέκατο από όλα όσα παίρνω».


13 «Αλλά ο φοροεισπράκτορας στεκόταν σε απόσταση. Δεν κοίταξε καν στον ουρανό, αλλά χτυπούσε το στήθος του και είπε: «Θεέ, ελέησόν με, τον αμαρτωλό».14 «Σας λέω ότι αυτός ο άντρας, και όχι ο άλλος, πήγε σπίτι δικαιωμένος ενώπιον του Θεού. Διότι όλοι όσοι εξυψώνουν τον εαυτό τους θα ταπεινωθούν, και όσοι ταπεινώνουν τον εαυτό τους θα υψωθούν».


1 Αποδέξου ότι δεν είσαι καλός

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να καθαρίσετε τον εαυτό σας από τη νομιμότητα είναι να αναγνωρίσετε ότι δεν είστε καλοί και μόνο ο Θεός είναι καλός. Αν δεν το κάνετε, δεν υπάρχει ελπίδα για εσάς. Αν κάνετε την ερώτηση σε εκατό άτομα στο δρόμο


Είσαι καλός άνθρωπος

Πόσοι θα πουν ότι είμαι καλός άνθρωπος; Σχεδόν όλοι

Δείχνει ότι ο νομικισμός υπάρχει σχεδόν παντού στην κοινωνία . Ορισμένες χώρες είναι πιο νομικές από άλλες.


Ο φαρισαίος και ο φοροεισπράκτορας δείχνουν ότι μπορείς να είσαι χριστιανός και να είσαι κακός άνθρωπος. Το όνομα Χριστιανός δεν σημαίνει τίποτα. Η Βίβλος λέει ότι δεν υπάρχει κανένα καλό, ούτε καν ένα, όλοι έχουν παραστρατηθεί, δεν υπάρχει κανένας που να αναζητά τον Θεό


Η Βίβλος λέει επίσης ότι αν δεν είμαστε συνδεδεμένοι με τη ρίζα, το κλαδί δεν έχει πνευματική ζωή. Η Βίβλος λέει ότι όλοι έχουν αμαρτήσει και στερούνται τη δόξα του Θεού. Ας αποδεχτούμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας καλός άνθρωπος στη γη ούτε έναςΌλα τα καλά μας έργα είναι σαν βρώμικα κουρέλια. Μπορείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και χωρίς τον Θεό είναι ακόμα κακό καθώς οι προθέσεις είναι πονηρές, εγωιστικές, διεφθαρμένες. Όταν συνελήφθη ο Ιησούς, όλοι οι απόστολοι τράπηκαν σε φυγή. Δεν είμαστε παρά άνθρωποι, είμαστε σκόνη, είμαστε πηλός, οι άνθρωποι δεν είναι Θεός. Δεν υπήρξε ποτέ καλός άνθρωπος από τη δημιουργία του κόσμου.


Μερικοί άνθρωποι είναι λιγότερο κακοί από άλλους, αλλά εξακολουθούν να είναι κακοί καθώς μέσα στα ανθρώπινα όντα δεν υπάρχει τίποτα καλό. Ο Παύλος είπε ότι ξέρω ότι σε μένα που είναι στη σάρκα μου τίποτα καλό δεν κατοικεί. Όταν θέλω να κάνω το καλό, το κακό είναι παρόν μέσα μου.


Αν ο Παύλος, ο καλύτερος χριστιανός που έζησε, μπορεί να πει ότι πόσο περισσότερο εσύ κι εγώ είμαστε κακοί; Ήταν ο Παύλος Φαρισαίος ναι, αλλά ο Θεός άλλαξε τον Παύλο για να συνειδητοποιήσει την αμαρτωλότητά του και να λάβει τη δικαιοσύνη του Ιησού. Ο Παύλος σκότωσε χριστιανούς και στη νομικότητά του νόμιζε ότι έκανε μια καλή πράξη.


Η παραβολή του φαρισαίου και του φοροεισπράκτορα δείχνει ότι μερικοί χριστιανοί αναγνωρίζουν πράγματι ότι είναι κακοί και μπορούν να λάβουν τη δικαιοσύνη του Ιησού με πίστη. Εάν δεν ζητάτε από τον Ιησού τη δικαιοσύνη του κάθε μέρα, θα αποτύχετε.


2 Αποδέξου ότι είσαι αμαρτωλός

Έχεις αμαρτήσει ποτέ; Τότε δεν είσαι καλός άνθρωπος. Μερικές εκκλησίες διδάσκουν ότι τα καλά σας έργα εξαλείφουν τα κακά έργα. Δεν αμάρτησαν ο Αδάμ και η Εύα και πέθαναν. Το ίδιο για σένα και για μένα για μια αμαρτία μόνο εσύ κι εμένα αξίζουμε να πεθάνουμε.

Ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος


Η αμαρτία είναι η παράβαση του νόμου. Η αμαρτία δεν είναι η παράβαση του νόμου του Θεού. Πρέπει επίσης να τηρούμε τους ανθρώπινους νόμους γιατί το είπε ο Θεός. Είμαστε αμαρτωλοί και όλοι οι άνθρωποι έχουν αμαρτήσει, είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι ο Ιησούς δεν αμάρτησε ποτέ όσο ήταν στη γη. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ιησούς μπορούσε να πληρώσει το τίμημα μας στο σταυρό.Ο φαρισαίος και ο φοροεισπράκτορας δείχνουν ότι ο φαρισαίος χτυπούσε το στήθος του λέγοντας Θεέ μου, είμαι θεός άνθρωπος κάνω αυτό και εκείνο. Είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι οι νομικοί πιστεύουν ότι, κάνοντας κάτι, λαμβάνουν δικαιοσύνη. Αυτό δείχνει την πονηρή τους καρδιά καθώς προσπαθούν να αγοράσουν την εύνοια του Θεού, προσπαθούν να λάβουν δικαιοσύνη κάνοντας .


Δείχνει λοιπόν ότι οι νομικοί και οι φαρισαίοι δεν είναι καλοί καθώς το να είμαστε καλοί θα ήταν κάτι που είμαστε και αν ήμασταν καλοί δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε πράγματα για να διεκδικήσουμε την καλοσύνη μας. Η καλοσύνη μας θα ήταν ήδη μέσα μας. Απλώς λέγοντας ότι το κάνω αυτό είμαι καλός άνθρωπος αποδεικνύει ότι οι νομικοί είναι κακοί.


Ήταν ο Παύλος Φαρισαίος ναι, αλλά στους Γαλάτες ο Παύλος το είπε αυτό

Το ότι κανείς δεν δικαιώνεται από το νόμο ενώπιον του Θεού είναι προφανές Εδώ βλέπουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να θεωρηθούν ως καλοί άνθρωποι στα μάτια των ανθρώπων. Αλλά τι σημασία έχει να είσαι αποδεκτός από τον Θεό ή αποδεκτός από τους ανθρώπους; James 4 4 Δεν ξέρετε ότι η φιλία με τον κόσμο είναι εχθρότητα με τον Θεό; Αποδέξου ότι είσαι αμαρτωλός3 Αποδεχτείτε ότι μόνο ο Ιησούς είναι καλός

Όταν οι νέοι πλούσιοι ήρθαν στον Ιησού είπε Καλοί άνθρωποι είπε ο Ιησούς

Κανένας δεν είναι καλός εκτός από τον Θεό


Βλέπουμε εδώ έναν άλλο νομικό που ο Ιησούς προσπαθεί να κάνει να δει ότι προσπαθούσε να κερδίσει τη σωτηρία με έργα. Η Βίβλος είναι ξεκάθαρη μόνο ο Θεός είναι καλός, όταν οι άνθρωποι κάνουν καλές πράξεις με τη δύναμη του Θεού τότε οι άνθρωποι ήταν μόνο ένα κανάλι. Ο Θεός έκανε τη δουλειά. Οι άνδρες είναι μόνο ένα κανάλι για το καλό ή το κακό


Η Αποκάλυψη 19 λέει ότι ο Ιησούς είναι

Αληθινός και δίκαιος και με δικαιοσύνη κρίνει και κάνει πόλεμο

Στον φαρισαίο ο Ιησούς είπε Ποιος μπορεί να με πείσει για την αμαρτία. Ωστόσο, στα μάτια του κόσμου ο Ιησούς ήταν κακός καθώς οι Φαρισαίοι είπαν ότι έχει έναν διάβολο. Δείχνει πόσο διεφθαρμένη και κακή είναι η κρίση των ανθρώπων.4 Αποδεχτείτε ότι μόνο ο Ιησούς έχει δικαιοσύνη

Τα καλά νέα είναι ότι ο Ιησούς έχει τη λύση. Ο Ιησούς θέλει να δεις ότι δεν είσαι καλός και δεν θα είσαι ποτέ και μόνο στον Ιησού υπάρχει μια δύναμη που ονομάζεται δικαιοσύνη μέσω πίστης και μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις τη δικαιοσύνη Του.


Δεν θα σημαίνει ότι δεν θα αμαρτήσετε ποτέ ξανά, αλλά σηκώνεστε μετά από πτώση και περπατάτε ξανά, ωστόσο εμείς δεν περπατάμε με τη δική μας δύναμη αλλά με τη δύναμη και τη δικαιοσύνη του Θεού. Ωστόσο, είναι δυνατόν να μην αμαρτάνεις ποτέ πια.


Ο φαρισαίος και ο φοροεισπράκτορας δείχνει πόσοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι θρησκευόμενοι και είναι κακοί, εγωιστές, περήφανοι και τυφλοί ως προς την πνευματική τους κατάσταση. Σε διαφορετικές χώρες βλέπουμε το ίδιο πράγμα, οι θρησκευόμενοι και οι άθεοι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι είναι καλοί.


Δεν συνειδητοποιούν ότι μόνο ο Θεός έχει τη λύση τη δικαιοσύνη με την πίστη που δίνει δύναμη να κάνουμε και να είμαστε καλοί.


Ήταν ο Παύλος Φαρισαίος πριν από την τυφλή συνάντησή του, ναι, βλέπουμε ότι ο Θεός έθεσε τον Παύλο τυφλό καθώς οι νομικοί βλέπουν τον εαυτό τους καλό στα μάτια τους. Βλέπουμε ότι ο Θεός βλέπει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά από ό,τι βλέπουν οι άνθρωποι τα πράγματα.Η παραβολή του φαρισαίου και του τελώνη δείχνει ότι οι ανθρώπινες αρχές και η δικαιοσύνη δεν έχουν αξία για να αλλάξουν την καρδιά. Τα ανθρώπινα δόγματα είναι άχρηστα για να κάνεις κάποιον καλό. Τα ανθρώπινα διατάγματα είναι ανίσχυρα να μετατρέψουν τους πολίτες τους σε καλούς, έντιμους, ευγενικούς ανθρώπους


5 Αποδεχτείτε ότι αν δεν το κάνετε δεν μπορείτε να πάτε στον παράδεισο

Αυτό είναι ένα τόσο σοβαρό θέμα που πολλοί θρησκευόμενοι πιστεύουν ότι με την αποδοχή του Ιησού θα πάνε αυτόματα στον παράδεισο. Δεν είναι αλήθεια


Είπε ο Ιησούς στις ανόητες παρθένες

Δεν ξέρω από πού φεύγετε από εμένα εσείς που κάνετε την ανομία

Είναι ο ίδιος στοργικός Ιησούς που πήρε παιδιά στην αγκαλιά του που λέει στο πενήντα τοις εκατό του χριστιανισμού Φύγε; Ναι Οι πέντε παρθένες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ όλου του χριστιανισμού.


Πολλοί θα έρθουν στο όνομά μου λέγοντας ότι το κάναμε

προφήτευσε

Διώξε τους διαβόλους

Πολλά υπέροχα έργα


Είναι πιθανό αυτό το πενήντα τοις εκατό του χριστιανισμού με τους σημερινούς αριθμούς να είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο άτομα. Βοηθούσαν τους φτωχούς, πήγαιναν στην εκκλησία κάθε εβδομάδα, τάιζαν τους πεινασμένους. Ωστόσο, ο Ιησούς θα τους πει ότι δεν έχετε το ρούχο για τα βοτάνια· αυτά τα έργα που νόμιζες ότι έκανες μόνος σου και για να λάβεις τη δόξα των ανθρώπων.


Ο Ιησούς είπε πώς μπορείτε να πιστέψετε εσείς που λαμβάνετε τιμή ο ένας από τον άλλο και δεν αναζητάτε τη δόξα που προέρχεται μόνο από τον Θεό. είπε επίσης ο Ιησούς

Δεν γίνεται αποδεκτός αυτός που επαινεί τον εαυτό του, αλλά αυτός που επαινεί ο Κύριος.


Οι άντρες μπήκαν στο γαμήλιο γλέντι έχοντας τη δική του δικαιοσύνη και τα δικά του έργα. Ήταν σίγουρος ότι μπορούσε να πάει μέσα καθώς ήταν χριστιανός και ποτέ δεν έκανε πολύ κακό. Αλλά είχε τη δική του δικαιοσύνη και έκλεψε τη δόξα του από τον Θεό και νόμιζε ότι είναι Θεός όπως όλοι οι άνθρωποι που είναι νομικοί πιστεύουν ότι είναι Θεός.


Αν δεν ζητήσετε τη δικαιοσύνη του Ιησού θα έχετε τη δική σας, δεν μπορείτε να έχετε borh την ίδια στιγμή. Επίγεια διεφθαρμένα έργα της τέλειας αγιότητας και δικαιοσύνης του Θεού. Ποιο θα διαλέξεις. Επιλέξτε αυτή τη μέρα που θα έχετε

τα ανθρώπινα ελαττωματικά έργα σας ή η τέλεια δικαιοσύνη του Ιησού;


Επαναλάβετε μετά από μένα Πάτερ Θεέ, βλέπω τον εαυτό μου ως αμαρτωλό τώρα σας ζητώ να με συγχωρήσετε

Σε παρακαλώ βάλε τη δικαιοσύνη σου πάνω μου και βοήθησέ με να περπατήσω μαζί σου μέχρι να έρθει ο Ιησούς στο όνομα του Ιησού αμήν

0 views0 comments

Recent Posts

See All

5 λόγοι για τους οποίους η εκκλησία των Αντβεντιστών της έβδομης ημέρας είναι χλιαρή Η εκκλησία των Αντβεντιστών της έβδομης ημέρας είναι η αληθινή εκκλησία. Είναι ξεκάθαρο από τη Βίβλο και από τη διδ