Звучиш као свет или изгледаш као хришћанин? Порука о праведности вером

Звучиш као свет или изгледаш као хришћанин? Порука о праведности вером

Ажурирано: 21. април


Порука трећег анђела о праведности вером и њеном садашњем одбацивању


1 Изгледа као хришћанин Рад за себеМноги хришћани воле да звуче и изгледају као хришћани. Па, постоје две стране. Али често страна која изгледа веома хришћански није тако, или само наизглед. Који су неки од разлога због којих неки хришћани заиста желе да буду виђени као хришћани? Ово је порука о праведности вером.


Да ли нас све што звучи и изгледа хришћански чини хришћанима? Не Чинити ствари и наизглед чинити све што Исус жели да радимо не чини нас хришћанима. Праведност по вери нам говори да хришћанство није оно што радимо већ оно што јесмо. Све док смо ухваћени у делу појавности ми смо и даље изгубљени као фарисеји.


2 Изгледам као хришћанин За аплауз људи


Чини се да је људима тако тешко да схвате да нас ништа што можемо учинити не може натерати да одемо у рај. Још једна ствар је да ниједан наш посао не радимо сами. Наша дела долазе аутоматски када проведемо време и успоставимо свакодневну везу са Исусом. Ово је праведност вером. Једном када неко настави да мисли да га оно што ради чини хришћанима и даље је изгубљен.


Веза са Исусом нема никакве везе са оним што радимо. Веза са Исусом има све везе са оним ко смо ми. Дела чини вером Исус преко нас. Дела Божја у нама никада се не врше да бисмо били спасени или да бисмо били одобрени или да би се наша наука умирила. Праведност вером почиње овде. Зашто многи хришћани и даље мисле да се њихово хришћанство заснива на ономе што раде. Зато што су поверовали у лаж да у њима има ишта добро.3 Изгледа као хришћанин За самозадовољавање


Једном овај хришћанин поверује и схвати да у њему нема ничег доброг. Престаће да ради и чини ствари како би другима изгледао добро и за сопствену савест. Хришћанство нема никакве везе са оним што радите. Оно што радите је природно наше схватање онога ко сте. Ово је праведност вером.


Када хришћанин и даље иде према ономе што ради да би измерио колико добро ради, и даље је изгубљен. Павле је рекао ГА 5 4 Ви сте одвојени од Христа ви који покушавате да будете оправдани законом. Отпао си из милости. Изгледа да Библија каже да је ово озбиљна ствар


1 Не само да такав хришћанин нема Исуса


2 Овај хришћанин је одвојен од Исуса, што значи да не могу имати вечни живот


3 Овај хришћанин је отпао од благодати. То је једина ствар која нас спасава од нашег палог стања.


4 Изгледа као хришћанин За душевни мирУ ствари, веома је тужно стање када такав хришћанин мери свој хришћански живот оним што раде. Нису схватили да су супротне ствари ко су и шта раде. Неко може увек да уради праву ствар и да буде веома зао дубоко у себи. Неко може чинити добра дела целог живота, а да се нађе себично поносан и безбрижан.


Праведност нам говори да истинско обраћење долази од Бога кроз веру. Праведност вером преображава срце тако да моћ ове особе од Бога обавља посао унутар њих, а да они о томе не размишљају. Не морају да брину о свом раду јер је то аутоматски.


Хришћанин који све заснива на сопственом наступу ипак верује да у њему постоји нешто добро. Он је изгубљен и не разуме палу природу људи. Он ће бити веома строг и мислиће да ће хришћанство зависити од тога колико је неко стриктан у вези са детаљима и спољашњим учинком.


Он на тај начин умирује сопствени ум и у добром дану када је његова послушност детаљима добра, завараваће се да је учинио добро. У ствари, Бог није прихватио ниједну његову такозвану добру изведбу и сва његова дела су прљаве крпе јер су урађена у духу самоосуђивања.


5 Изгледа као хришћанин Због поносаХришћанство самоизвођења је веома поносно и себично хришћанство. Жели да се човек осећа добро у својој сопственој души. Њихова самовредност као хришћанина не зависи од тога шта је Исус урадио, већ све зависи од тога шта раде и раде. Дубоко у себи могу бити веома себични, поносни, безбрижни, без љубави и апатични. Изгледа и звучи као Сатана.


Али њихово знање о томе шта је хришћанин нема никакве везе са личењем на Исуса. Све то има везе са поштовањем правила. Сатана следи правила, у ствари, Сатанина војска је веома организована и уредна. Да ли то значи да су Сатана и његова војска добри и свети? Не Сада је време браћо и сестре да се покајемо од овог прљавог самооправдајућег духа који је супротан поруци праведности вером. Они који не могу да схвате да је Исус умро за њих и настављају да верују да њихова дела имају везе са њиховим спасењем од сопственог труда, коначно ће бити изгубљени.


Они ће не примите печат Божији и одвојени сте од Христовог постојања и служења у цркви Понављајте за мном оче Боже помози ми да разумем праведност вером, помози ми да схватим да сам изгубљен и одвојен од тебе као легалиста. Помози ми да схватим да у мени нема ничег доброг. Дајте ми свакодневно своју хаљину праведности, молим вас у име Исусово амин
0 views0 comments