Ακούγεται σαν τον κόσμο ή μοιάζει με χριστιανό; Μήνυμα δικαιοσύνης μέσω πίστης

Ακούγεται σαν τον κόσμο ή μοιάζει με χριστιανό; Μήνυμα δικαιοσύνης μέσω πίστης

Ενημερώθηκε: 21 Απριλίου


Το μήνυμα του τρίτου αγγέλου της δικαιοσύνης μέσω πίστης και η παρούσα απόρριψή του


1 Μοιάζει σαν χριστιανός Δουλεύοντας για τον εαυτό μουΠολλοί χριστιανοί αγαπούν να ακούγονται και να μοιάζουν με χριστιανούς. Λοιπόν υπάρχουν δύο πλευρές. Αλλά συχνά η πλευρά που φαίνεται πολύ χριστιανική δεν είναι έτσι, ή μόνο φαινομενικά. Ποιοι είναι μερικοί από τους λόγους που κάποιοι χριστιανοί θέλουν πραγματικά να θεωρούνται χριστιανοί; Αυτό είναι το μήνυμα της δικαιοσύνης μέσω πίστης.


Το να κάνουμε ό,τι ακούγεται και φαίνεται χριστιανικό μας κάνει χριστιανούς; Όχι Το να κάνουμε πράγματα και φαινομενικά να κάνουμε όλα όσα θέλει ο Ιησούς να κάνουμε δεν μας κάνει χριστιανούς. Η δικαιοσύνη μέσω της πίστης μας λέει ότι ο χριστιανισμός δεν είναι αυτό που κάνουμε αλλά αυτό που είμαστε. Όσο μας πιάνει το φαινομενικό κομμάτι, είμαστε ακόμα χαμένοι ως φαρισαίοι.


2 Μοιάζει με χριστιανό Για το χειροκρότημα των ανθρώπων


Φαίνεται τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε δεν μπορεί να μας κάνει να πάμε στον παράδεισο. Το ένα άλλο πράγμα είναι ότι κανένα από τα έργα μας δεν το κάνουμε μόνοι μας. Τα έργα μας έρχονται αυτόματα μόλις αφιερώσουμε χρόνο και έχουμε καθημερινή σύνδεση με τον Ιησού. Αυτή είναι η δικαιοσύνη με πίστη. Μόλις κάποιος συνεχίσει να πιστεύει ότι αυτό που κάνει τον κάνει χριστιανό, εξακολουθεί να είναι χαμένος.


Η σύνδεση με τον Ιησού δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κάνουμε. Η σύνδεση με τον Ιησού έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε. Τα έργα γίνονται με πίστη από τον Ιησού μέσω μας. Τα έργα του Θεού μέσα μας δεν γίνονται ποτέ για να σωθούμε ή να εγκριθούμε ή για να κατευναστεί η επιστήμη μας. Η δικαιοσύνη με πίστη ξεκινά εδώ. Γιατί πολλοί χριστιανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο χριστιανισμός τους βασίζεται σε αυτό που κάνουν. Γιατί έχουν πιστέψει το ψέμα ότι υπάρχει κάτι καλό μέσα τους.3 Μοιάζει σαν χριστιανός Για αυτοϊκανοποίηση


Μόλις αυτός ο Χριστιανός πιστεύει και αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτόν. Θα σταματήσει να εργάζεται και να κάνει πράγματα για να φαίνεται καλός στους άλλους και για τη δική του συνείδηση. Ο Χριστιανισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κάνετε. Αυτό που κάνετε είναι μια φυσική δουλειά μας για το ποιοι είστε. Αυτή είναι η δικαιοσύνη με πίστη.


Όταν ένας Χριστιανός εξακολουθεί να κάνει ό,τι κάνει για να μετρήσει πόσο καλά κάνει, εξακολουθεί να είναι χαμένος. Ο Παύλος είπε ΓΑ 5 4 Είστε χωρισμένοι από τον Χριστό εσείς που προσπαθείτε να δικαιωθείτε με νόμο. Έχεις πέσει από τη χάρη. Φαίνεται ότι η Βίβλος λέει ότι αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα


1 Όχι μόνο ένας τέτοιος χριστιανός δεν έχει τον Ιησού


2 Αυτός ο χριστιανός είναι χωρισμένος από τον Ιησού, σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν αιώνια ζωή


3 Αυτός ο χριστιανός έπεσε από τη χάρη. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μας σώζει από την έκπτωτη κατάστασή μας.


4 Μοιάζει με χριστιανό Για γαλήνηΣτην πραγματικότητα είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση όταν ένας τέτοιος χριστιανός μετρά τη χριστιανική του ζωή με αυτό που κάνει. Δεν έχουν υποψιαστεί ότι αυτό που είναι και αυτό που κάνουν είναι αντίθετα πράγματα. Κάποιος μπορεί να κάνει πάντα το σωστό και να είναι πολύ κακός βαθιά μέσα του. Κάποιος μπορεί να κάνει καλές πράξεις σε όλη του τη ζωή για να βρεθεί εγωιστής περήφανος και αδιάφορος.


Η δικαιοσύνη από το γεγονός μας λέει ότι η αληθινή μεταστροφή προέρχεται από τον Θεό μέσω της πίστης. Η δικαιοσύνη μέσω της πίστης μεταμορφώνει την καρδιά έτσι ώστε η δύναμη αυτού του ατόμου από τον Θεό να κάνει τη δουλειά μέσα του χωρίς να το σκέφτεται. Δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τα έργα τους καθώς είναι αυτόματη.


Ο χριστιανός που βασίζει όλα τα πράγματα από τη δική του απόδοση εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει κάτι καλό μέσα του. Είναι χαμένος και δεν καταλαβαίνει την ξεπεσμένη φύση των ανθρώπων . Θα είναι πολύ αυστηρός και θα πιστεύει ότι ο χριστιανισμός θα εξαρτηθεί από το πόσο αυστηρός είναι κάποιος σχετικά με τις λεπτομέρειες και την εξωτερική απόδοση.


Κατευνάζει έτσι το μυαλό του και σε μια καλή μέρα που η υπακοή του στις λεπτομέρειες είναι καλή, θα παραπλανήσει τον εαυτό του να πιστεύει ότι έκανε καλό. Όταν στην πραγματικότητα ο Θεός δεν εκτίμησε καμία από τις λεγόμενες καλές επιδόσεις του και όλα του τα έργα είναι βρώμικα κουρέλια καθώς γίνονται με πνεύμα αυτοδικαίας.


5 Μοιάζει με χριστιανό Λόγω υπερηφάνειαςΟ χριστιανισμός αυτο-απόδοσης είναι ένας πολύ περήφανος και εγωιστικός χριστιανισμός. Θέλει ένας εαυτός να νιώθει καλά με την ψυχή του. Η αξία του εαυτού τους ως χριστιανός δεν εξαρτάται από το τι έκανε ο Ιησούς, αλλά όλα εξαρτώνται από το τι κάνουν και τι κάνουν. Βαθιά μέσα τους μπορεί να είναι πολύ εγωιστές, περήφανοι, αδιάφοροι, αδιάφοροι και απαθείς. Μοιάζει και ακούγεται σαν τον Σατανά.


Αλλά η γνώση τους ως προς το τι είναι ένας χριστιανός δεν έχει καμία σχέση με το να μοιάζουν με τον Ιησού. Όλα έχουν να κάνουν με την τήρηση κανόνων. Ο Σατανάς ακολουθεί κανόνες, στην πραγματικότητα ο στρατός του Σατανά είναι πολύ οργανωμένος και τακτοποιημένος. Σημαίνει ότι ο Σατανάς και ο στρατός του είναι καλοί και άγιοι; Όχι Τώρα είναι η ώρα αδελφοί και αδελφές να μετανοήσουν από αυτό το βρώμικο αυτοδικαιολογούμενο πνεύμα που είναι αντίθετο προς τη δικαιοσύνη μέσω του μηνύματος πίστης. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο Ιησούς πέθανε για αυτούς και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι τα έργα τους έχουν να κάνουν με τη σωτηρία τους από τη δική τους προσπάθεια θα χαθούν τελικά.


Αυτοί θα δεν λάβετε τη σφραγίδα του Θεού και αποχωρίζεστε από τον Χριστό που είναι και υπηρετεί στην εκκλησία Επαναλάβετε μετά από μένα πατέρα Θεέ βοήθησέ με να καταλάβω τη δικαιοσύνη με πίστη, βοήθησέ με να καταλάβω ότι χάνω και χωρίζω από σένα ως νομικός. Βοήθησέ με να καταλάβω ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό μέσα μου. Δώστε μου καθημερινά τη ρόμπα της δικαιοσύνης σας, παρακαλώ στο όνομα του Ιησού αμήν
0 views0 comments

Recent Posts

See All

5 λόγοι για τους οποίους η εκκλησία των Αντβεντιστών της έβδομης ημέρας είναι χλιαρή Η εκκλησία των Αντβεντιστών της έβδομης ημέρας είναι η αληθινή εκκλησία. Είναι ξεκάθαρο από τη Βίβλο και από τη διδ