Úgy hangzik, mint a világ, vagy úgy néz ki, mint egy keresztény? Megigazulás a hit üzenete által

Úgy hangzik, mint a világ, vagy úgy néz ki, mint egy keresztény? Megigazulás a hit üzenete által

Frissítve: április 21A harmadik angyal üzenete a hit általi megigazulásról és annak jelenlegi elutasításáról


1 Keresztyénnek néz ki, önmagáért dolgozik


Sok keresztény szeret kereszténynek hangzani és kinézni. Hát ennek két oldala van. De gyakran az az oldal, amelyik nagyon kereszténynek tűnik, nem az, vagy csak látszólag. Milyen okok miatt akarnak egyes keresztények valóban kereszténynek tekinteni? Ez a hit általi megigazulás üzenete.


Ha mindent csinálunk, ami kereszténynek hangzik és úgy néz ki, az tesz minket kereszténnyé? Nem tesz minket kereszténnyé, ha valamit teszünk és látszólag mindent megteszünk, amit Jézus akar, hogy tegyünk. A hit általi megigazulás azt mondja nekünk, hogy a kereszténység nem az, amit teszünk, hanem az, ami vagyunk. Amíg el vagyunk ragadtatva a látszat résznél, farizeusként elveszünk.


2 Úgy néz ki, mint egy keresztény Az emberek tapsa


Úgy tűnik, hogy az emberek olyan nehezen értik meg, hogy semmi sem juttathat el minket a mennybe. Egy másik dolog az, hogy egyik munkánkat sem magunk végezzük. Műveink automatikusan jönnek, ha időt töltünk, és napi kapcsolatban vagyunk Jézussal. Ez a hit általi igazságosság. Ha valaki továbbra is azt hiszi, hogy amit tesz, az kereszténnyé teszi, akkor is elveszett.A Jézussal való kapcsolatnak semmi köze ahhoz, amit teszünk. A Jézussal való kapcsolatnak mindehhez köze van ahhoz, hogy kik vagyunk. A munkákat hit által, Jézus által rajtunk keresztül végezzük. Isten bennünk lévő tetteit soha nem azért végzik, hogy üdvözüljünk, jóváhagyást nyerjünk, vagy hogy tudatlanságunkat megnyugtassa. A hit általi megigazulás itt kezdődik. Miért gondolja még mindig sok keresztény, hogy a kereszténysége azon alapul, amit csinálnak? Mert elhitték azt a hazugságot, hogy van bennük valami jó.


3 Keresztyénnek néz ki Az önkielégítés érdekében


Egyszer ez a keresztény elhiszi és nem tudja, hogy nincs benne semmi jó. Abbahagyja a munkát és olyasmit, hogy jónak tűnjön mások és saját lelkiismerete számára. A kereszténységnek semmi köze ahhoz, amit csinálsz. Amit csinálsz, az a természetes munkánk, hogy ki vagy. Ez a hit általi igazságosság.


Amikor egy keresztény még mindig a tettei alapján méri fel, hogy milyen jót tesz, még mindig elveszett. Pál azt mondta GA 5 4 Ti, akik a törvény által próbáltok megigazulni, elszakadtatok Krisztustól. Kiestél a kegyelemből. Úgy tűnik, a Biblia szerint ez komoly dolog


1 Nemcsak egy ilyen kereszténynek nincs Jézusa


2 Ez a keresztény el van választva Jézustól, ami azt jelenti, hogy nem lehet örök élete


3 Ez a keresztény kiesett a kegyelemből. Ez az egyetlen dolog, ami megment minket bukott állapotunktól.